Fragmenta Agronomica

REDAKCJA - zobacz >>>

Adres Redakcji:
Katedra Agronomii
Uniwersytet Przyrodniczy w Poznaniu
60-632 Poznań, Dojazd 11
tel. (61) 848 7418; e-mail: andrzej.blecharczyk@up.poznan.pl
  Fragmenta Agronomica
Wersją główną (pierwotną) czasopisma jest wersja drukowana, nr ISSN 0860-4088

Fragmenta Agronomica Vol. 41, No. 1 (2024)

Ocena ekonomiczna produkcji nasion soi w zależności od zastosowanej rozstawy rzędów i aplikacji Asahi SL  Ocena ekonomiczna produkcji nasion soi w zależności od zastosowanej rozstawy rzędów i aplikacji Asahi SL
  Economic assessment of soybean production depending on the row space used and Asahi SL application
Gniadzik-Zasańska M., Kozak M., Wondołowska-Grabowska A.
  Fragm. Agron. 41 (1) 2024, 1–8 Pełny tekst (Full text) PDF

Zastosowanie oceny organoleptycznej do wstępnej identyfikacji zagrożeń biologicznych i chemicznych w pszenicy makaronowej produkowanej w warunkach Lubelszczyzny  Zastosowanie oceny organoleptycznej do wstępnej identyfikacji zagrożeń biologicznych i chemicznych w pszenicy makaronowej produkowanej w warunkach Lubelszczyzny
  The use of organoleptic evaluation for the preliminary identification of biological and chemical hazards in pasta wheat produced in the Lubelszczyzna Region
Kiełtyka-Dadasiewicz A., Rachoń L., Bobryk-Mamczarz A., Jagiełło D., Czajka M., Osiecka A.
  Fragm. Agron. 41 (1) 2024, 9–19 Pełny tekst (Full text) PDF

Wpływ odmiany i terminu siewu na przezimowanie i plonowanie bobiku (Vicia faba L.).  Wpływ odmiany i terminu siewu na przezimowanie i plonowanie bobiku (Vicia faba L.)
  Effect of variety and sowing date on wintering and yielding of faba bean (Vicia faba L.)
Prusiński J., Borowska M.
  Fragm. Agron. 41 (1) 2024, 20–31 Pełny tekst (Full text) PDF

 Kształtowanie zawartości skrobi i suchej masy w bulwach ziemniaka o kolorowym miąższuy  Kształtowanie zawartości skrobi i suchej masy w bulwach ziemniaka o kolorowym miąższu
  Formation of starch and dry matter content in tubers potato with colored flesh
Zarzecka K., Gugała M., Ginter A., Durakiewicz W.
  Fragm. Agron. 41 (1) 2024, 32–45 Pełny tekst (Full text) PDF